Peter Bakker/PetersHotnews.nl
NOS NieuwsAangepast

Dode en zwaargewonden door ongeluk met spookrijder op A2

Op de A2 ter hoogte van Vinkeveen is vannacht een spookrijder tegen een tegemoetkomende auto gebotst. Daarbij is de 31-jarige bestuurder van de spookrijdende auto om het leven gekomen.

De twee inzittenden van de tegemoetkomende auto zijn naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van een van hen, een man van 49 jaar, is zorgelijk, zegt de politie.

Bij het ongeluk waren drie auto's betrokken. Naar alle waarschijnlijkheid is de derde auto op de auto van de 49-jarige man gebotst. Volgens de politie kon de bestuurder van de derde auto, een 54-jarige vrouw, het ongeluk niet meer ontwijken. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd, maar is inmiddels weer thuis.

De woonplaatsen van de betrokkenen zijn niet bekendgemaakt.

A2 afgesloten

De spookrijder botste frontaal tegen een andere auto, zegt de politie. De schade is volgens een woordvoerder zeer groot. De botsing gebeurde op de A2 vanuit Amsterdam richting Utrecht.

De brokstukken worden van de weg gehaald:

Ongeluk met spookrijder op A2

De A2 bij Vinkeveen werd enkele uren volledig afgesloten bij de plek van het ongeluk. In de loop van de ochtend werd het verkeer richting Amsterdam weer vrijgegeven en inmiddels zijn ook de rijstroken richting Utrecht open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl