Jan Zijlstra
NOS Nieuws

Evangelist Jan Zijlstra (82) overleden na coronabesmetting

De bekende evangelist Jan Zijlstra is op 82-jarige leeftijd overleden. De gebedsgenezer werd enkele dagen geleden met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis.

Zijn stichting Wings of Healing schrijft op de website dat Zijlstra "een duidelijke roeping had om het getuigenis van Jezus Christus bekend te maken". 64 jaar lang predikte hij het evangelie, samen met zijn vrouw Herma. Volgens de stichting hebben honderdduizenden mensen diensten van Zijlstra bezocht, in zowel binnen- als buitenland.

De Noord-Hollandse Zijlstra sloot zich in de jaren 50 aan bij de pinkstergemeente van Johan Maasbach, met wie hij jarenlang samenwerkte. In de jaren 90 ontstond er een breuk in de beweging van Maasbach, waarna Zijlstra met zijn vrouw een eigen gemeente begon. Ook daar vertrok hij, waarna hij in 2013 de stichting Wings of Healing opzette.

Zijlstra publiceerde meerdere boeken, waaronder zijn autobiografie Gods plan met mijn leven.

Zijlstra's bijeenkomsten werden door veel mensen bezocht:

Jan Zijlstra aan het werk op een festival in 2011

Nadat bekend werd dat Zijlstra was opgenomen met een coronabesmetting, liet zijn zoon Richard aan het Nederlands Dagblad weten dat "evangelisch Nederland om hem heen staat in gebed". Tegen de krant zei hij dat zijn vader een "rotsvast geloof in God heeft en strijdt voor het wonder". Of Zijlstra gevaccineerd was is niet bekend, meldt het Nederlands Dagblad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl