De vrouw wordt uit het water gered Kustwacht Nederland

De vrouw die gisteren tussen de acht en tien kilometer uit de kust van Scheveningen werd gered, "ging gewoon een stukje zwemmen". Dat meldt de Kustwacht. Hoe ze zo ver weg heeft kunnen wegdrijven, is nog niet duidelijk.

Eerder was er sprake van dat ze een overlevingspak droeg, maar dat bleek niet het geval.

Een Belgisch zeiljacht, dat toevallig op die plek voer, zag de vrouw om hulp roepen. De opvarenden probeerden de zwemster aan boord te krijgen. Toen dat niet lukte, schakelden ze de Kustwacht in.

Doordat het zeiljacht bij de vrouw was blijven liggen, was de Kustwacht binnen enkele minuten met een helikopter ter plekke. De vrouw werd aan boord gehaald en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Gedesoriënteerd

De Kustwacht laat aan Omroep West weten dat de vrouw niet overboord is geslagen. Volgens een woordvoerder was ze niet van plan om zo ver van de kust terecht te komen. De vrouw raakte waarschijnlijk gedesoriënteerd of kwam vast te zitten in een stroming, maar de precieze oorzaak is nog onduidelijk.

Volgens de Kustwacht heeft ze geluk gehad dat ze zo snel gered kon worden. De vrouw ligt nog in het ziekenhuis. De maritieme politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

STER reclame