ANP
NOS Voetbal

Tadic gekozen tot beste eredivisiespeler voor Berghuis, Giakoumakis en Klaassen

Dusan Tadic is gekozen als beste speler van het eredivisieseizoen 2020/ 2021. De aanvoerder van landskampioen Ajax kreeg de voorkeur boven Steven Berghuis, Georgios Giakoumakis en Davy Klaassen.

De vier waren overgebleven van een groslijst van twintig spelers. Die lijst was samengesteld op basis van meer dan zestig verschillende statistieken. De uiteindelijke winnaar werd bepaald door de aanvoerders van de achttien clubs.

De 32-jarige Tadic maakte in het afgelopen seizoen veertien doelpunten en was goed voor achttien assists.

Gravenberch ook in de prijzen

Ryan Gravenberch (Ajax) werd, door de coaches van de clubs, uitgeroepen tot talent van het jaar (spelers die bij aanvang van het seizoen jonger waren dan 21 jaar). De andere genomineerden waren Jordan Teze, Perr Schuurs en Owen Wijndal.

ANP
Ryan Gravenberch krijgt zijn award

Arjen Robben nam bij het Eredivisiegala in Amsterdam een speciale oeuvreprijs in ontvangst. De nieuwe prijs wordt uitgereikt aan een speler met een uitzonderlijke staat van dienst en betekenis voor het Nederlands voetbal.

Recentelijk beëindigde Robben op 37-jarige leeftijd definitief zijn loopbaan.

Het doelpunt van Marcos Senesi van Feyenoord tegen ADO Den Haag werd gekozen als mooiste doelpunt van het seizoen. Hij maakte met een omhaal de 2-1 in de 4-2-zege op ADO Den Haag op 27 september vorig jaar in De Kuip.

De twee wonderschone doelpunten van Marcos Senesi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl