In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Vrouw op straat doodgestoken in Den Bosch: 'Het was een afschuwelijk gezicht'

Een 34-jarige vrouw uit Utrecht is woensdagochtend in Den Bosch gestoken en overleden. Een 31-jarige verdachte uit Nieuwegein is aangehouden en zit vast. Volgens de politie ging er vermoedelijk een conflict in de relationele sfeer aan vooraf.

Het steekincident gebeurde rond 09.45 uur aan het Ploossche Hof. Een man die vlak bij de plek woont, zegt tegen Omroep Brabant dat de vrouw waarschijnlijk 25 keer is gestoken. "Het was een afschuwelijk gezicht. Ik sta nog te trillen op m'n benen."

De 35-jarige getuige had net boodschappen gedaan in de naburige supermarkt. "Ik hoorde gegil en zag een vrouw krom lopen. Een man stak met een mes op haar in. Eerst in haar nek, toen in haar buik. Het slachtoffer bloedde hevig. Heel haar gezicht en nek zaten onder het bloed."

Ooggetuigen waren van slag van wat ze hebben gezien:

Vrouw doodgestoken in Den Bosch: 'Ik sta nog te trillen op m'n benen'

Omstanders die het zagen gebeuren, wisten de verdachte volgens de politie tegen te houden. Ze hielden hem in bedwang totdat agenten arriveerden. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Al snel bleek dat de vrouw er slecht aan toe was. Ze werd op straat gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Een agente neemt een mes in beslag

De vrouw liep met haar 1-jarig kind in een kinderwagen over straat toen ze werd aangevallen. "Het kind is ongedeerd en opgevangen", zegt een woordvoerder van de politie tegen Omroep Brabant. De verdachte die is aangehouden is de vader van het kindje, bevestigt de politie. De vrouw was bij familie in Den Bosch op bezoek.

De politie heeft een mes meegenomen en doet sporenonderzoek. Ook hebben agenten met zo veel mogelijk getuigen gesproken. Veel mensen op straat hebben de steekpartij gezien. Zij krijgen slachtofferhulp als ze daar behoefte aan hebben. "Want wat zij hebben gezien is heel heftig", laat de politie weten.

Auto in beslag genomen

In de buurt van het incident is een auto in beslag genomen. Het gaat mogelijk om de auto van de verdachte. De politie heeft op die plek ook sporenonderzoek gedaan. Een getuige zou hebben gezien dat de verdachte de vrouw met de kinderwagen al een tijdje achtervolgde.

Advertentie via Ster.nl