Xavi Simons
NOS Voetbal

Konterman stuurt onder anderen Simons en Ünüvar naar huis: 'Coronaregels overtreden'

Bondscoach Bert Konterman van Oranje Onder 19 jaar heeft vijf voetballers uit zijn selectie naar huis gestuurd. Volgens de voetbalbond KNVB omdat ze het coronaprotocol zouden hebben overtreden.

Het gaat om Mimeirhel Benita (Feyenoord), Ar'jany Martha, Naci Ünüvar, Rio Hillen (allen Ajax) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain). Die vijf ontbraken daardoor maandagavond in de verloren oefeninterland in Katwijk tegen Italië Onder 19 (0-3).

Naci Ünüvar

"Ze hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs", aldus een woordvoerder van de KNVB.

"Om besmetting binnen de nationale teams tegen te gaan, worden er protocollen aangehouden om spelers en staf te beschermen. Er wordt een zogenoemde 'voetbalbubbel' gecreëerd en ook wordt er getest. Zo is de kans op besmettingen binnen een team het kleinst. De KNVB heeft een verantwoordelijkheid naar clubs en spelers om alles zo coronaproof mogelijk te organiseren", aldus de officiële lezing van de KNVB.

Hotelkamer

De Nederlandse voetbalbond wil niet zeggen wat de vijf jeugdinternationals hebben misdaan en wat de verdere consequenties zijn. Volgens De Telegraaf zouden twee van hen twee vrouwen op hun hotelkamer hebben ontvangen. De drie andere voetballers zouden bij die hotelkamer zijn gaan kijken.

Oranje Onder 19 begint in november aan de EK-kwalificatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl