NOS Sport

Nederlandse volleyballers winnen op EK van Turkije en nemen leiding in groep

Nederlandse volleyballers boeken knappe EK-overwinning op Turkije

De Nederlandse volleyballers hebben op het EK een knappe 3-1 zege geboekt op Turkije. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza zegevierde met 22-25, 27-25, 27-25, 25-23.

Duels tussen Nederland, zestiende op de wereldranglijst, en Turkije (15) waren de afgelopen jaren vaak lang en spannend en het duel van maandag was daar geen uitzondering op. Oranje knokte zich van 9-14 naar 16-16, maar verloor de eerste set. In sets twee en drie stond Nederland steeds lang op voorsprong, kwam Turkije langszij en won Oranje uiteindelijk toch de set.

In de vierde set snelde Turkije naar 12-6. Nederland weigerde de set echter weg te geven en knokte zich aan de hand van Robbert Andringa en topscorer Nimir Abdelaziz (34 punten) naar de winst.

Volgens Nimir Abdelaziz was de wedstrijd, die meer dan twee uur duurde, belangrijk en erg zwaar. Hij vond dat de Turken goed voor de dag kwamen. "Gelukkig deden wij dat ook. Wij waren na de punten boven de twintig erg geconcentreerd en de spelers die van de bank kwamen deden het erg goed."

De wedstrijd tegen Turkije was de vierde wedstrijd voor Oranje op dit EK. De eerste twee wedstrijden, tegen Spanje en Noord-Macedonië, werden gewonnen. Tegen Rusland leden de Nederlanders een nederlaag. Nederland staat dankzij de winst op de Turken bovenaan in de groep.

De Nederlandse volleyballers spelen dinsdag hun laatste groepsduel, tegen gastland Finland. De achtste finales zijn op zaterdag, zondag en maandag. De finale staat voor zondag 19 september gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl