Mathieu van der Poel in de leiderstrui van de Tour de France 2021
NOS Wielrennen

Van der Poel nog langer bij Alpecin-Fenix: 'Voelt als tweede familie'

Mathieu van der Poel heeft zijn contract bij wielerploeg Alpecin-Fenix tussentijds verlengd. De 26-jarige Nederlander ligt nu tot eind 2025 vast bij de Belgische formatie.

"Ik ben erg blij om bij te tekenen bij een team dat voelt als een tweede familie", aldus Van der Poel, die zich tien jaar geleden aansloot bij Alpecin-Fenix.

"Ik wil niet te ver vooruitkijken, maar mijn droom is om in de komende jaren wereldkampioen te worden op de weg, bij het veldrijden en het mountainbiken. Zeer waarschijnlijk zal ik deze drie disciplines blijven combineren tot de Olympische Spelen van 2024 in Parijs."

Van der Poel straalt in de gele trui: 'Merci Poupou'

Van der Poel reed dit jaar zes dagen in de gele trui in de Tour de France en droeg die prestatie op aan zijn overleden grootvader Raymond Poulidor, in het verleden eveneens een verdienstelijk wielrenner.

Op de Olympische Spelen hoopte Van der Poel de gouden medaille te pakken bij het mountainbiken, maar dat plan viel in duigen na een zware val, waar hij een rugblessure aan overhield. Momenteel is hij nog herstellende van die kwetsuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl