NOS SportAangepast

Alcaraz laat in show van ruim 4 uur zien waarom hij nieuwe Nadal wordt genoemd

Tiener Alcaraz verrast Tsitsipas op US Open

Carlos Alcaraz heeft zich na een waar spektakelstuk geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. De 18-jarige Spanjaard rekende sensationeel af met Stefanos Tsitsipas, de nummer drie van de wereld: 6-3, 4-6, 7-6 (2), 0-6, 7-6 (5).

Alcaraz wordt ook wel de nieuwe Nadal genoemd. En het publiek in New York kreeg te zien waarom.

Met tennis van ongelofelijk hoog niveau kregen beide spelers het publiek op de banken. De ervaring van Tsitsipas leek de doorslag te geven, toen de Griek afstand nam in de derde set. Alcaraz knokte zich echter terug van een dubbele break en overleefde daarbij drie setpunten.

En ook toen de pijp na de vierde set leeg leek bij de jongeling, werden er plotseling weer extra reserves aangeboord.

Nieuwe held

De toeschouwers hadden in Alcaraz hun nieuwe held, zeker omdat Tsitsipas zich met zijn lange sanitaire stops in eerdere ronden niet populair had gemaakt in New York. "Dank dat jullie me naar een hoger niveau hebben gestuwd", richtte hij zich tot het publiek.

Carlos Alcaraz krijgt felicitaties van Stefanos Tsitsipas

Elk punt werd luid bejubeld, al lukte het Alcaraz in de beslissende tiebreak pas om met een snoeiharde forehand zijn derde wedstrijdpunt te benutten.

Alcaraz is de jongste speler sinds Michael Chang (17) en Pete Sampras (18) in 1989 in de vierde ronde van de US Open, waarin hij stuit op de Duitser Peter Gojowczyk.

Ook Roeblev geklopt

Na Tsitsipas vloog ook de als vijfde geplaatste Andrej Roeblev eruit. De Rus boog in een echt hardhittersduel met 6-4, 3-6, 6-7 (6), 6-4, 1-6 voor Frances Tiafoe.

Frances Tiafoe

In de eerste set deed Roeblev vrijwel alles beter dan zijn tegenstander, in de tweede set waren de cijfers duidelijk in het voordeel van de Amerikaan. In de derde set waren de verschillen echter minimaal. Tiafoe verzuimde op 5-4 de set uit te serveren, kwam in de tiebreak terug van 2-4, overleefde een setpoint en pakte de set.

Tiafoe was daarna, tot grote vreugde van de enthousiaste fans op de tribune, de betere speler, maar vanaf 2-4 won Roeblev plots vier games op rij. De Amerikaan vond snel z'n draai weer, verloor in de beslissende set nog maar één game en verliet om kwart voor twee in de New Yorkse nacht als winnaar het Arthur Ashe Stadium.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl