NOS Sport

EK-droom volleybalsters voorbij na nederlaag tegen sterk Italië

EK-droom volleybalsters voorbij na nederlaag tegen sterk Italië

De Nederlandse volleybalsters zijn er niet in geslaagd om de finale van het EK te bereiken. In de halve finale bleek Italië een maatje te groot: 1-3 (19-25, 17-25, 25-16, 18-25).

Het halen van de halve finale was volgens bondscoach Avital Selinger al meer dan hij had durven dromen en dus temperde hij vooraf de verwachtingen. "Dit is al een heel aangename verrassing. Deze wedstrijd tegen Italië is al een heel waardevolle ervaring."

Slecht begin

Het enige wat Selinger hoopte is dat zijn volleybalsters in de Stark Arena in Belgrado het gebruikelijke niveau zouden halen tegen de nummer zeven van de wereldranglijst.

Nederland had in de kwartfinale overtuigend gewonnen van Zweden, maar tegen Italië kwam de ploeg van Selinger er in de eerste twee sets niet aan te pas. De tweevoudig Europees kampioen speelde geconcentreerd, was ijzersterk aan het net en wist veel meer aanvallen te verzilveren dan Nederland.

De volleybalsters leken op weg naar een kansloze uitschakeling, maar wisten zich onder aanvoering van een sterke Celeste Plak knap te herpakken. Er kwam meer variatie in het spel van Nederland en Italië had daar geen antwoord op. Met 25-16 werd de derde set volkomen terecht gewonnen.

Nederland kreeg weer hoop om er een vijfde set uit te slepen, maar al snel werd duidelijk dat dat er niet in zat. Italië kwam weer in de vorm van de eerste twee sets en liep snel weg bij Nederland. Met 25-18 gaven de Italianen Nederland het nakijken en was de uitschakeling een feit.

Finale zaterdag

In de andere halve finale won Servië van Turkije (32-34, 28-26, 25-23, 25-13) en dus spelen Italië en Servië zaterdag in de finale. Nederland en Turkije strijden op dezelfde dag om het brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl