Thijs Dallinga is namens Excelsior op schot tegen FC Den Bosch
NOS Voetbal

Dallinga schiet Excelsior met vier goals in Den Bosch naar tweede plaats

Excelsior is in de eerste divisie opgeklommen naar de tweede plek. Na een week waarin het de Rotterdammers niet lukte voor het verstrijken van de transferdeadline nog een spits in huis te halen, prikte Thijs Dallinga ineens vier doelpunten binnen tegen FC Den Bosch (0-5).

De 21-jarige Groninger had weinig gevoetbald de laatste drie seizoenen en deed vanuit de plaatselijke FC een stapje terug naar Excelsior om weer aan zijn wedstrijden te komen. Door zijn ongekende scoringsdrift in de laatste drie wedstrijden is hij nu met zes goals zelfs topscorer van de competitie.

De tijden dat stadgenoot Feyenoord met David Connolly, Thomas Buffel of Salomon Kalou nog eens een grote belofte op Woudestein liet rijpen, lijken voorbij. Na de verkoop van spits Elías Ómarsson zaten de ambitieuze Kralingers ineens verlegen om een doelpuntenmaker.

Uitslagen vrijdag

FC Den Bosch-Excelsior 0-5
Helmond Sport-FC Emmen 1-0

Maar dat biedt Dallinga speelkansen, waarbij hij drie van zijn vier treffers maakte door als spits op de goede plek te staan. Ook schoof hij nog een bal binnen na een simpel ogende kapbeweging.

Den Bosch stelde daar erg weinig tegenover, in een periode waarin de noodlijdende club definitief in Amerikaanse handen komt en er met de verkoop van Ringo Meerveld aan Willem II een recordtransfer werd afgerond. Meerveld leverde 750.000 euro op, waarmee de som voor Ruud van Nistelrooij werd overtroffen.

Ook zonder de impulsen van Meerveld kregen de Bosschenaren nog genoeg kansen, maar alleen Reuven Niemeijer wist namens de bezoekers nog te scoren. Dat was vlak voordat Dallinga zijn publiekswissel kreeg.

Valse start Emmen

Ondanks een groot veldoverwicht tegen Helmond Sport wist FC Emmen voor de vierde keer in vijf duels niet te winnen. Jellert Van Landschoot kopte vlak na rust de enige treffer op het bord, nadat Jules Houttequiet alle tijd had gekregen om de bal te controleren en voor het doel te slingeren.

Emmen, dat vorig seizoen uit de eredivisie degradeerde, staat nu teleurstellend achttiende. Alleen Jong Ajax en Telstar hebben minder punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl