Een GGD-medewerker in Rotterdam
NOS Nieuws

2878 positieve tests, ziekenhuisbezetting licht afgenomen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2878 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 547 meer dan gisteren.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2513 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 2 procent meer dan in de zeven dagen daarvoor.

643 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 643 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 671), van wie 207 op de IC (gisteren: 212), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

2 overleden covidpatiënten

Bij het RIVM werden 2 overleden covidpatiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 5 doden per dag, tegen 7 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 135 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 148.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl