NOS Nieuws

RIVM: 2213 positieve tests, gemiddeld kleine stijging

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2213 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 115 minder dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist, zij het licht. De afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2532 positieve tests per dag geregistreerd; 4 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

Over de afgelopen maand gezien is er vooral sprake van een stabilisatie. Het aantal positieve tests ligt al sinds 31 juli - een enkele uitschieter daargelaten - tussen de 2000 en 3000 per dag. Dat zijn er wel aanzienlijk meer dan vorig jaar rond deze tijd, toen dat aantal zich rond de 500 bewoog. Vanaf begin september begonnen de besmettingscijfers toen op te lopen. De vraag is hoe dat dit najaar gaat, nu de meeste Nederlanders zijn gevaccineerd.

Ook in verschillende andere Europese landen lopen de cijfers in meer of mindere mate op. Zoals in Duitsland, dat sinds het begin van de crisis steeds een lagere besmettingsgraad liet zien dan Nederland.

De bezetting van de ziekenhuizen vertoont al geruime tijd grofweg hetzelfde beeld van relatieve stilstand. Er liggen nu 689 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 642), van wie 220 op de IC (gisteren: 224), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 2 overleden covidpatiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 6 doden per dag, evenveel als een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl