Sandro Tonali heeft AC Milan met een fraaie vrije trap op 1-0 gezet

Ook AC Milan en AS Roma nog zonder puntenverlies in Serie A

AC Milan heeft ook zijn tweede competitieduel in winst omgezet. In eigen huis kende de nummer twee van het afgelopen seizoen weinig problemen met Cagliari: 4-1. Bij de gasten stond de van Olympique Marseille gehuurde Kevin Strootman in de basis.

Ook AS Roma voegde zich bij het handvol ploegen dat nog zonder puntenverlies is in de Serie A. Bij Salernitana zegevierde de club van basisspeler Rick Karsdorp met 4-0.

Stand aan kop Serie A

AC Milan kon tegen Cagliari nog niet beschikken over Zlatan Ibrahimovic. De Zweed, die begin oktober zijn 40ste verjaardag viert, heeft in juni een knieoperatie ondergaan en zal vermoedelijk meteen na de komende interlandperiode inzetbaar zijn. Maar ook zonder de kleurrijke spits kwam Milan in het eerste kwart maar liefst drie keer tot scoren.

De 21-jarige Sandro Tonali krulde een vrije trap achter Boris Radunovic, Brahim Diaz veranderde met zijn achterwerk een schot van Rafael Leao van richting waardoor de Servische doelman kansloos was en de van Chelsea overgenomen Olivier Giroud rondde beheerst af nadat Diaz hem had vrijgespeeld. Tussendoor had Alessandro Deiola de 1-1 op het scorebord gekopt.

De van Chelsea overgekomen Olivier Giroud maakt zijn eerste doelpunt voor AC Milan

Kort voor rust promoveerde de VAR een vrije trap voor Milan tot penalty na een ongelukkige handsbal van Strootman. De 46-voudig Oranje-international, in de eerste helft van 2021 nog huurling bij Genoa, bleek precies op de lijn van het strafschopgebied te hebben gestaan. Giroud, over een maandje ook alweer 35 jaar oud, kende geen moeite met de buitenkans.

Na rust deed Milan het rustiger aan, maar daar wisten de gasten niet van te profiteren. Integendeel, routinier Diego Godín kon nog net een voet tegen een voorzet van Leao krijgen, waarmee hij een intikker van Giroud verijdelde.

Roma pas laat los

AS Roma kwam op bezoek bij Salernitana pas na rust los, maar toen was de strijd ook snel gestreden. In de 48ste minuut schoot Lorenzo Pellegrini vanaf de rand van het strafschopgebied raak en vier minuten later was het prijs voor Jordan Veretout.

Rick Karsdorp (rechts) bespringt doelpuntenmaker Tammy Abraham

Tammy Abraham gooide ruim twintig minuten voor tijd de deur helemaal dicht voor de gastheren, die hun tweede nederlaag op rij te verteren kregen. Pellegrini liet zich vervolgens nog eens gelden: 0-4.