Memphis Depay na zijn eerste goal in Camp Nou
NOS VoetbalAangepast

Uit een pass van De Jong schiet Depay Barcelona naar winst op Getafe

"Memphis, Memphis, Memphis." Jarenlang scandeerden de fans van Barcelona de naam van Lionel Messi in Camp Nou. Na zijn vertrek lijkt Memphis Depay op weg om de nieuwe publiekslieveling te worden. Dankzij een goal van hem won Barça met 2-1 van Getafe.

De ploeg van trainer Ronald Koeman had het lastig tegen het stugge Getafe, ondanks een droomstart. Al na 97 seconden stond het 1-0. Depay stuurde Jordi Alba weg op links en uit diens voorzet tikte Sergi Roberto binnen.

Nederlandse combinatie

Na de gelijkmaker van Getafe - een schot waarbij doelman Marc-André ter Stegen er niet goed uitzag - was het tijd voor de Nederlandse combinatie. Frenkie de Jong gaf de bal links naar voren, naar Depay. Die dreigde en dreigde, kwam toen naar binnen en schoot met rechts in de korte hoek.

Na de goal van Memphis Depay, zijn eerste in Camp Nou, klonk het 'Memphis, Memphis' door het stadion.

De laatste keer dat een Nederlander de voorzet gaf waaruit zijn landgenoot scoorde in het shirt van Barcelona was in 2004, toen Giovanni van Bronckhorst een assist gaf bij een doelpunt van Patrick Kluivert.

Het lukte Barcelona na rust niet om verder weg te lopen, waardoor het spannend bleef. Getafe had Depay meer onder controle, mede dankzij de ingevallen en uitgekookte Uruguayaan Damián Suárez.

Frenkie de Jong baalt

Vlak voor tijd ontsnapte Depay even aan zijn dekking, toen hij uit een voorzet van invaller Sergiño Dest had kunnen scoren. Hij koos echter voor een ingewikkelde volley, die ruim over ging. Het leidde tot woede langs de kant, waar Koeman het vol frustratie aanzag.

Barcelona overleefde de vijf minuten blessuretijd en heeft na drie duels zeven punten, waarmee het samen met onder meer Real Madrid aan kop komt.

Danjuma dacht winnende goal te maken tegen Atlético

Landskampioen Atlético Madrid had op negen punten kunnen komen, maar wist thuis niet te winnen van Europa League-winnaar Villarreal. Het mocht van gelukspreken dat het diep in blessuretijd 2-2 maakte.

Invaller Arnaut Danjuma Groeneveld, die voor meer dan 20 miljoen euro overkwam van Championship-club Bournemouth, schoot in de 74ste minuut de 2-1 binnen. Lange tijd leek dat de winnende treffer te gaan worden.

Arnaut Danjuma Groeneveld scoort tegen Atlético Madrid

Tot een kolderiek moment in de vijfde (!) minuut van de blessuretijd. Verdediger Aïssa Mandi dacht een hoge bal rustig terug te koppen naar zijn doelman, maar die stond ver uit zijn goal om de lange bal zelf op te vangen en was vervolgens te laat om de eigen goal te voorkomen.

Toch nog een punt dus voor Atlético, dat daarmee een van de zes koplopers is na de derde speelronde in Spanje.

Stand bovenin La Liga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl