NEC klopt tiental Heracles en boekt tweede zege van het seizoen

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - NEC

NEC heeft zijn tweede zege in de eredivisie van dit seizoen te pakken. De gepromoveerde ploeg van trainer Rogier Meijer won met 1-0 bij Heracles Almelo, dat de Nijmegenaren meer dan een halve wedstrijd met tien man moest bestrijden en op één punt uit drie duels blijft staan.

Aan bedrijvigheid geen gebrek voor rust, maar het echte vuurwerk bleef lang uit. Het waren vooral doelpogingen van afstand die het publiek te zien kreeg, maar die konden beide doelmannen niet verontrusten. Totdat in de 39ste minuut Rai Vloet uithaalde en de topscorer van Heracles van vorig seizoen de paal trof.

Voorhoofden

Even later kregen Sinan Bakis en Ivan Márquez het met elkaar aan de stok, een ruzietje dat eindigde met de voorhoofden tegen elkaar. Scheidsrechter Jochem Kamphuis besloot beide kemphanen met een gele kaart te bestraffen, wat voor Bakis zijn tweede prent van de middag betekende en Heracles dus zonder z'n spits verder moest.

Wormuth en Vloet over rode kaart Bakis: 'Hij had gewoon moeten weglopen'

NEC had na de pauze niet veel tijd nodig om het numerieke overwicht in de score tot uitdrukking te brengen. Na een combinatie tussen Jordy Bruijn en Souffian El Karouani legde de laatste de bal panklaar op het hoofd van Ali Akman, die met zijn tweede competitietreffer van het seizoen de bezoekers op voorsprong bracht.

Het antwoord van de thuisploeg volgde snel. Invaller Delano Burgzorg dwong met een strakke schuiver NEC-doelman Mattijs Branderhorst tot een duik naar de hoek. Aan de overzijde stond collega Janis Blaswich paraat bij een inzet van Bruijn.

Jordy Bruijn na zijn misser

Een kwartier voor tijd had Bruijn de beslissing op zijn schoen. Nadat hij Luca de la Torre de bal ontfutseld had, werd hij door diezelfde Amerikaan van zijn sokken gelopen en kreeg NEC een strafschop. Bruijn nam zelf plaats achter de bal, maar raakte na een paar vreemde hupjes de paal.

De misser verschafte Heracles en zeker ook het thuispubliek nieuwe hoop, maar de Almeloërs wisten NEC niet meer in serieuze problemen te brengen.