Go Ahead Eagles wint van Sparta en boekt eerste zege van het seizoen

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam

Go Ahead Eagles heeft zijn eerste overwinning van dit eredivisieseizoen geboekt. De ploeg van trainer Kees van Wonderen was met 2-0 te sterk voor Sparta, dat nog altijd wacht op de eerste zege.

Hoewel Sparta beter begon aan de wedstrijd in Deventer, was het Go Ahead dat op voorsprong kwam in eigen huis. Michaël Heylen haalde Isac Lidberg onderuit en zag de scheidsrechter naar de penaltystip wijzen.

Go Ahead Eagles-spelers vieren de treffer van Bakker

Justin Bakker ging achter de bal staan en liet doelman Maduka Okoye met een harde knal kansloos. Daarmee maakte hij zijn eerste eredivisiegoal van zijn carrière en bezorgde hij Go Ahead het eerste eredivisiedoelpunt sinds mei 2017.

Snelle rode kaart

De tweede helft was nog slechts zeven minuten oud toen Sparta verder moest met tien man. Mica Pinto kreeg rood, vanwege een te harde tackle op Luuk Brouwers.

Fraser baalt van rode kaart, Van Wonderen opgelucht na eerste eredivisiepunten

Niet lang daarna maakte Giannis Botos, die voor het eerst dit seizoen een basisplaats kreeg van trainer Van Wonderen, er 2-0 van. De Griek liep zich vrij en kopte de bal hard en zuiver langs doelman Okoye.

Sparta probeerde het vervolgens nog wel, maar de zege van Go Ahead kwam niet meer in gevaar.