Volleybalsters knokken zich langs Duitsland op EK en gaan naar kwartfinales

Volleybalsters in vier sets te sterk voor Duitsland in achtste finales EK

De Nederlandse volleybalsters hebben voor de vierde keer op rij de kwartfinales van het EK bereikt. In een spannende wedstrijd werd Duitsland in vier sets verslagen: 3-1 (25-22, 23-25, 25-19, 25-23).

Anderhalf jaar geleden stonden Nederland en Duitsland ook tegen elkaar, tijdens het olympisch kwalificatietoernooi. In de halve finales waren de Duitsers toen met 3-0 te sterk, waardoor Oranje deelname aan de Olympische Spelen kon vergeten.

Nu begon Nederland scherp aan het duel met Duitsland en had het bijna de gehele eerste set een voorsprong, die zelfs even opliep tot vier punten. Aan het einde van de set kwamen de Duitsers, die twee plekken lager staan dan Nederland op de wereldranglijst, toch weer wat dichterbij, maar Anne Buijs toonde zich oplettend aan het net en sloeg zo het winnende punt binnen.

Juliët Lohuis viert een punt

In de tweede set waren de rollen omgedraaid en had Duitsland lange tijd een voorsprong. Oranje bleef wel knap bij en stond zelfs even op voorsprong, maar dit keer was het toch Duitsland dat aan het langste eind trok. Het beslissende punt van deze set werd binnengeslagen door Marie Schoelzel.

Met afwisselend aanvalsspel en sterke verdedigende acties was Oranje in de derde set weer de bovenliggende partij. Dit keer maakte middenspeelster Eline Timmerman het winnende punt.

De vierde set ging lang gelijk op, maar het initiatief kwam steeds meer bij Nederland te liggen. Nika Daalderop hamerde het punt binnen, waarmee Oranje de wedstrijd won.

Weer tegen Zweden

In de kwartfinales is Zweden aankomende dinsdag de tegenstander. In de groepsfase trof de ploeg van bondscoach Avital Selinger de Zweedse vrouwen ook al. Toen was Oranje met 3-0 te sterk.