NOS Nieuws

2494 positieve tests, gemiddeld stijging

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2494 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 337 minder dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2586 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 8 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 645 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 659), van wie 224 op de IC (gisteren: 222), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De bezetting wil sinds begin deze maand niet echt dalen, maar stijgt ook niet. Het aantal van 645 patiënten is wel het laagste sinds eind juli. De IC-bezetting stijgt juist, maar wel heel langzaam.

Bij het RIVM werden negen overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld zeven doden per dag, tegen zes doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 141 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 163.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl