Vitesse viert voor het fanatieke vak de kwalificatie voor de Conference League

Twee doelpunten Wittek bezorgen Vitesse plek in groepsfase Conference League

Vitesse heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. Een 2-1 overwinning in eigen huis was na een 3-3 gelijkspel in de heenwedstrijd voldoende om Anderlecht uit te schakelen.

Vitesse kende een droomstart in eigen huis. Maximilian Wittek waagde een poging van afstand en via het achterhoofd van Anderlecht-middenvelder Josh Cullen vloog de bal het doel in.

Joshua Zirkzee probeerde wat terug te doen voor Anderlecht. De Nederlandse aanvaller van de Belgische club zag echter dat Vitesse-doelman Markus Schubert zijn inzet nog net naast het doel wist te tikken.

Wittek viert de 2-0 tegen Anderlecht

De Arnhemmers probeerden via afstandsschoten verder uit te lopen, maar de schoten van Sondre Tronstad en opnieuw Wittek misten precisie. Toch zag het er halverwege rooskleurig uit voor Vitesse, met een 1-0 voorsprong.

Opnieuw Wittek

Net als in de eerste helft, startte Vitesse ook in de tweede helft uitstekend. Wittek maakte zijn tweede van de avond en verdubbelde de voorsprong van de thuisploeg.

Bekijk in de carrousel de reacties van Wittek, Vitesse-trainer Letsch en Riechedly Bazoer:

Anderlecht drong vervolgens aan om de aansluitingstreffer te maken en slaagde daar tien minuten voor het einde in. Nadat een inzet van afstand op de paal was geëindigd, was het in de rebound wel raak via Lior Refaelov.

De gelijkmaker zat er echter niet meer in, waardoor Vitesse zich mag opmaken voor het hoofdtoernooi van de Conference League. Wie de Arnhemmers in de groepsfase treffen, zal vrijdagmiddag bekend worden bij de loting.