ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2651 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 193 minder dan gisteren.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt doordat minder mensen zich in het weekend laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests licht: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2498 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 3 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

NOS

In Frankrijk en Spanje, landen die met relatief hoge besmettingscijfers kampen, is al een tijdje sprake van een daling van het aantal positieve coronatests. In Portugal ook, maat daar is de afname inmiddels enigszins afgezwakt.

In absolute zin worden de meeste positieve tests in Frankrijk geteld, nu zo'n 20.000 per dag. Portugal telt ongeveer evenveel positieve tests als Nederland, maar kent minder inwoners.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 658 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 674), van wie 218 op de IC (gisteren: 228), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Sinds begin deze maand kwakkelt het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis: het neemt niet meer toe, maar ook niet echt af. Gemiddeld lagen sinds 1 augustus dagelijks 675 mensen in het ziekenhuis. De IC-bezetting stijgt iets, maar niet snel.

NOS

Bij het RIVM werden 8 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 7 doden per dag, tegen 6 doden per dag een week eerder.

NOS

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 145 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 166.

NOS

STER reclame