NOS Nieuws

2863 positieve tests, gemiddelde blijft stabiel

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2863 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 375 meer dan gisteren.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt doordat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

Gemiddeld is het aantal positieve tests de afgelopen week niet significant gestegen, maar ook niet gedaald.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 674 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 691), van wie 228 op de IC (gisteren: 230), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

De ziekenhuisbezetting is al een tijdje min of meer stabiel. Vooral op de IC liggen meer patiënten dan wenselijk wordt geacht, maar van een stijging is vooralsnog geen sprake.

Bij het RIVM werden 7 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 7 doden per dag, tegen 6 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 150 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 168.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl