Kylian Mbappé
NOS VoetbalAangepast

Real Madrid maakt 'op illegale wijze' werk van Mbappé en biedt 160 miljoen

Real Madrid doet er alles aan om Kylian Mbappé nog deze zomer naar de Spaanse hoofdstad te halen. De 'Koninklijke' heeft een bod van zo'n 160 miljoen euro neergelegd bij Paris Saint-Germain.

Veel te laag, vindt PSG. "Het lijkt een strategie van Real om een afwijzing van ons te krijgen en Kylian te laten zien dat ze alles hebben geprobeerd, waarna ze een jaar wachten om hem dan transfervrij over te nemen", foetert technisch directeur Leonardo tegen de Franse zender RMC Sport.

'Onjuist en illegaal'

Dat Real Madrid bovendien al contact heeft gezocht met de 22-jarige Mbappé zonder dat er een akkoord is tussen beide clubs, is Leonardo ook een doorn in het oog. "Ik vind het onjuist en illegaal, omdat ze ook contact hebben opgenomen met de speler. Dat is onacceptabel voor ons."

Spelers benaderen voordat er een akkoord is, is overigens weliswaar niet toegestaan, maar ook schering en inslag in de voetbalwereld.

Technisch directeur Leonardo

De 22-jarige Mbappé heeft een contract voor nog maar één seizoen in Parijs. Zijn huidige werkgever heeft al meerdere pogingen gedaan om dat contract te verlengen. Vooralsnog wil de wereldkampioen van 2018 daar nog niet aan, ook niet nu Lionel Messi is verhuisd naar PSG.

'Geen excuses'

Eerder liet PSG-voorzitter Nasser Al Khelaifi tijdens de presentatie van Messi nog weten dat Mbappé "geen excuses" heeft om de club te verlaten.

"Kylian is een Parijzenaar, hij is heel strijdlustig", zei Al Khelaifi, "Hij zei dat hij een competitief elftal wilde. Nu is er niemand competitiever dan wij. Hij heeft dus geen reden om iets anders te doen dan te blijven."

Mbappé heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Real Madrid zijn droomclub is en dat hij ooit het witte shirt van de club wil dragen.

Neymar (r) tijdens zijn presentatie bij Paris Saint-Germain in 2017

Het hoogste transferbedrag ooit werd betaald voor Neymar. PSG maakte 222 miljoen euro over naar FC Barcelona voor de Braziliaanse aanvaller. Mbappé staat zelf op de tweede plaats als het gaat om de duurste transfers: PSG betaalde AS Monaco 180 miljoen voor de snelle aanvaller.

De transfer van Philippe Coutinho naar Barcelona staat op de derde plaats: Liverpool ontving 145 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl