NOS Voetbal

PSV likt wonden na 'zure' uitschakeling Champions League: 'Heel teleurstellend'

Van Ginkel noemt uitschakeling Champions League 'zuur': 'Iedereen is teleurgesteld'

PSV likt de wonden, op de avond van de frustrerende uitschakeling in de play-offs van de Champions League. "Iedereen is een beetje emotioneel, teleurgesteld vooral", vertelt Marco van Ginkel. "Het doel was de Champions League halen en dat is niet gelukt. Zuur."

De Eindhovense ploeg kwam in het Philips Stadion niet verder dan 0-0, ondanks dat Benfica al na een halfuur met tien man stond. PSV miste enkele grote kansen, waarvan de grootste voor Eran Zahavi was. De inzet van de spits spatte uiteen op de lat van het open doel.

Drie grote kansen

"We móesten scoren vandaag. Dat was niet makkelijk, ook tegen tien spelers creëerden we niet veel grote kansen", was de analyse van trainer Roger Schmidt. "Ik denk drie, die moet je maken in dit soort wedstrijden. Of je dan tegen tien of elf man speelt, daar zit rondom het strafschopgebied niet veel verschil in."

PSV-trainer Schmidt: 'In dit soort wedstrijden moet je grote kansen maken'

De ruimtes om tot kansen te komen lagen volgens Van Ginkel vooral op de flanken en juist daar deed PSV het volgens de aanvoerder in de slotfase niet goed. Direct na afloop langs het veld vertelde hij voor de camera van RTL 7 dat er "op het laatst weinig ideeën waren om een goal te maken".

"Ik zou er een paar naar voren gooien, maar dat is weinig gebeurd. Alle grote jongens bleven achterin staan", aldus Van Ginkel, die toen al gewisseld was. Twintig minuten voor tijd verliet hij het veld voor Bruma. "Daar was ik niet blij mee, maar het is zo", zei hij.

Een klein uur later schoof hij gedoucht aan bij de persconferentie. Of hij daar nog steeds zo over dacht, of dat hij dat ook uit emotie zei, was de vraag. "Natuurlijk, die emotie speelt mee. Maar ik denk dat je nooit blij bent als je gewisseld wordt, toch?"

Marco van Ginkel

Van Ginkel gaat verder: "Op het laatst maken we verkeerde keuzes. Een corner die twee keer verkeerd gaat. We nemen die weer kort en verliezen de bal. Dan denk ik: 'Kom op, je moet naar die goal.' Dat miste ik een beetje."

Daar kwam bij dat de geslepen Portugese verdediging - vijf man sterk - de organisatie goed op orde had, vond Schmidt. Hij bracht vers bloed in om een doorbraak te forceren, wat ten koste ging van Van Ginkel en Noni Madueke, smaakmaker van de laatste tijd.

"Ik vond dat we op een bepaald moment verse spelers nodig hadden", vertelde Schmidt daarover. "We hebben veel wedstrijden gespeeld en met name jonge spelers zijn dit soort wedstrijden niet gewend."

'Heel teleurstellend'

Op Europees vlak rest na het uiteenspatten van de Champions League-droom de groepsfase van de Europa League. "Heel teleurstellend voor iedereen bij PSV", aldus Van Ginkel.

"Iedereen had de hoop en de wil om de Champions League te halen. Teleurstelling speelt nu een heel grote rol. Maar de competitie staat straks weer te wachten en dan moeten de koppen weer die kant op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl