Met veel machtsvertoon wint Zverev het masterstoernooi van Cincinnati Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tennissers Alexander Zverev en Ashleigh Barty zullen met een goed gevoel afreizen naar de US Open, die op 30 augustus van start gaan. Zverev won het masterstoernooi van Cincinnati bij de mannen, Barty bij de vrouwen.

De als derde geplaatste Zverev pakte met veel machtsvertoon de titel. De Duitser was met 6-2, 6-3 duidelijk te sterk voor Andrej Roeblev, die daarmee ook zijn tweede finale van een masterstoernooi verloor.

Zverev kende op weg naar zijn vijfde masterstitel een fantastische start. Na een kwartier stond het na twee breaks en twee lovegames al 4-0. Hij gaf in de hele partij maar acht punten weg op eigen service.

Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer moesten het Amerikaanse toernooi om uiteenlopende redenen laten lopen.

Vijfde titel Barty dit jaar

Barty schreef het toernooi bij de vrouwen op haar naam. De Australische versloeg verrassing Jil Teichmann in de finale met 6-3, 6-1 en veroverde zo haar dertiende WTA-titel en de vijfde van dit jaar.

Ashleigh Barty Pro Shots

Teichmann (WTA-76) had op haar laatste negen WTA-toernooien slechts drie partijen gewonnen, maar in Cincinnati boekte ze vijf zeges en won ze van onder anderen Naomi Osaka (2), Karolína Plísková (5) en Belinda Bencic (10).

De 24-jarige Zwitserse, die vijf van de zeven duels met toptienspeelsters had gewonnen, was ditmaal niet helemaal fit en ze haalde een minder hoog niveau. Barty dicteerde met gevarieerd spel en won vanaf 3-3 liefst acht games op rij.

STER reclame