Don Everly op een foto uit 2019
NOS NieuwsAangepast

Don Everly (84) van The Everly Brothers overleden 

In Nashville is zanger Don Everly (84) van The Everly Brothers overleden. Don Everly en zijn twee jaar jongere broer Phil waren vooral in de jaren 50 en 60 populair met hun rock-'n-roll- en countrymuziek. Ze scoorden wereldhits met nummers als Bye Bye Love, Till I kissed you, Wake Up Little Susie en All I Have to Do Is Dream.

Zijn familie deelde een bericht via Instagram: "Met grote droefenis melden we het overlijden van Isaac Donald Everly. Hij laat zijn vrouw Adela, moeder Margaret, vier kinderen en zes kleinkinderen achter."

Grote invloed

Artiesten als The Beatles, Queen, The Beach Boys, Bob Dylan en Simon & Garfunkel werden door The Everly Brothers beïnvloed. "De impact van The Everly Brothers overstijgt zelfs hun roem", schreef Paul Simon in 2004 in het muziekblad Rolling Stone. Keith Richards noemde hem "een van de beste gitaristen die ik ooit heb gehoord".

In 1986 werden The Everly Brothers als eerste groep in de Rock & Roll Hall of Fame opgenomen, tussen grootheden als Elvis Presley, Buddy Holly en Little Richard.

In 1993 bezochten de populaire Everly Brothers Nederland:

Everly Brothers in Nederland

In de jaren 70 ging het duo enige tijd uit elkaar, na jaren van ruzies en drank- en drugsmisbruik. In 1973 gooide Phil tijdens een concert zijn gitaar neer en liep het podium af. Zijn broer Don zei daarop tegen de mensen in de zaal dat The Everly Brothers tien jaar geleden al overleden waren. De broers werkten daarna enkele jaren aan een solocarrière. Vanaf de jaren 80 traden zij weer op als duo en in 1984 hadden ze de hit On the Wings of a Nightingale. Het laatste album van de broers verscheen in 1989.

Phil Everly overleed in 2014 op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longziekte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl