Een prikbus waar mensen zich kunnen laten vaccineren
NOS Nieuws

2250 nieuwe besmettingen, gemiddelde is stabiel

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2250 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 258 minder dan gisteren.

Gemiddeld is het aantal coronatests per dag stabiel: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2385 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 3 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 667 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 672), van wie 215 op de IC (gisteren: 220), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 6 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 6 doden per dag, tegen 6 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 170 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 169.

Intussen wordt de alfa-variant, oorspronkelijk bekend als de 'Britse variant', inmiddels nauwelijks meer gevonden. In de zogenoemde kiemsurveillance, die altijd twee weken achterloopt, onderzoekt het RIVM welke varianten rondgaan. In week 31 waren van de 801 onderzochte positieve tests slechts 4 afkomstig van de alfa-variant. De gamma-variant, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie een zorgwekkende variant, wordt ook steeds minder aangetroffen. De besmettelijkere delta-variant veroorzaakt het overgrote deel van de besmettingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl