Gebied rond Capitool afgesloten, hulpdiensten aanwezig
NOS NieuwsAangepast

Bomdreiger rond Capitool opgepakt

Een man die bij het Capitool in Washington D.C stond en beweerde een bom in zijn pick-upwagen te hebben, heeft zich overgegeven en is opgepakt.

In een livestreamvideo op Facebook was te zien hoe een man sprak in een wagen die geparkeerd stond op een stoep, buiten de bibliotheek achter het Capitool. In de video zei de man dat hij president Biden wilde spreken en eiste dat hij zou aftreden. De man zei dat Biden de verkiezingsuitslag had 'gestolen', dezelfde boodschap die begin dit jaar leidde tot de bestorming van het Capitool door aanhangers van vertrekkend president Trump. De politie nam de melding zeer serieus.

De hulpdiensten waren in groten getale aanwezig bij het Capitool:

Gebied rond Capitool afgesloten vanwege bommelding

Meerdere gebouwen rond het Capitool werden ontruimd en de politie zette sluipschutters in. Agenten onderhandelden uren met de man in zijn pick-upwagen, wat uiteindelijk dus leidde tot zijn aanhouding.

Het incident begon toen de man met zijn auto zonder kentekenplaat de stoep op reed voor de bibliotheek achter het Capitool. De chauffeur vertelde een agent dat hij een bom had en de ontsteker vasthield.

Na de bestorming op 6 januari door aanhangers van toenmalig president Trump werden rond het Capitool streng beveiligde hekken geplaatst, maar die zijn vorige maand verwijderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl