ANP
NOS Nieuws

2824 nieuwe besmettingen, daling lijkt voorbij

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2824 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 490 meer dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests niet meer: de afgelopen zeven dagen zijn er ongeveer evenveel besmettingen gemeld als een week eerder.

NOS

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vaak hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

NOS

In onze buurlanden stijgt het aantal besmettingen weer. Het gemiddeld aantal besmettingen in België is intussen hoger dan in Nederland, maar ook in Duitsland, dat lange tijd lage cijfers had, stijgt het aantal besmettingen.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting licht af. Er liggen nu 681 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 686), van wie 212 op de IC (gisteren: 198), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

NOS

Bij het RIVM werden 7 overleden covidpatiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 6 doden per dag, tegen 7 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 171 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 170.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl