1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Formatie gaat door: Rutte en Kaag morgen aan tafel met kandidaat-regeringspartijen

De formatie gaat morgen verder met gesprekken met het CDA, PvdA en GroenLinks samen, en de ChristenUnie. Vandaag waren VVD-leider Rutte en D66-leider Kaag bij informateur Hamer. Zij hebben Hamer bijgepraat over het document dat een aanzet voor een regeerakkoord moet worden.

Rutte en Kaag gaan dat document morgen in aanwezigheid van Hamer bespreken met de vier andere partijen. Dat zou dan een beeld moeten opleveren van welke partijcombinaties op basis van de inhoud mogelijk zijn.

Eerst is CDA-leider Hoekstra aan de beurt. Hij neemt het Kamerlid Heerma mee, een ervaren onderhandelaar. Daarna komen Ploumen (PvdA) en Klaver (GroenLinks) samen langs. Aan het eind van de dag is ChristenUnie-leider Segers aan de beurt.

De stekeligheden over en weer zijn na de paar weken zomervakantie nog lang niet uit de lucht. Via de kranten hebben VVD en CDA opnieuw laten weten niet met twee linkse partijen te willen regeren. En D66 heeft de ChristenUnie weer uitgesloten. Een snelle oplossing wordt daarom niet verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl