De 41-jarige Ferry T., die verdacht wordt van het doden en in brand steken van de 23-jarige Haagse Renée Barendregt, wordt psychologisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum. In de eerste inleidende zitting besloot de rechtbank in afwachting van het onderzoek de voorlopige hechtenis te verlengen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt T. ervan de vrouw in mei met meerdere messteken om het leven te hebben gebracht. Hij zou het lichaam in brand hebben gestoken om het misdrijf te verhullen. Het lichaam van de vrouw werd zondag 23 mei gevonden naast een fietspad bij de Doorniksestraat in Scheveningen.

Op de plek waar de vrouw werd gedood is een mes gevonden met het dna van de verdachte, zei de advocaat van T. vandaag. Hij zegt tevens dat T. "stukjes heeft verklaard" over de nacht dat de vrouw werd gedood, schrijft Omroep West. De verdachte zou zich niet veel kunnen herinneren.

'Verschrikkelijk wat er is gebeurd'

T. was via een videoverbinding aanwezig bij de zitting. Hij zei het "verschrikkelijk" te vinden wat er met de vrouw is gebeurd en elke dag met haar familie mee te leven. T. stelde tevens alles wat hij nog weet te hebben gedeeld met de politie.

Het OM is bezig met forensisch onderzoek om te bepalen of er ook sprake was van een zedenmisdrijf. De volgende inleidende zitting staat gepland op 3 november.

STER reclame