NOS Voetbal

Genieten van het nieuwe PSV: 'Een geweldig elftal'

Van der Vaart geniet van PSV: 'Geweldig elftal'

"Het is een geweldig elftal", zegt Rafael van der Vaart in Studio Voetbal over het nieuwe PSV, dat indruk maakte in de voorrondes van de Champions League en de eredivisie begon met een 2-0 zege bij Heracles Almelo. "Ze hebben zo veel kwaliteit, zo veel snelheid voorin, Madueke is geweldig in vorm. Het klopt gewoon."

Het verschil met vorig seizoen is volgens Van der Vaart groot bij de ploeg van coach Roger Schmidt. "Er zit veel meer rust in de ploeg, meer voetballend vermogen. Ik zit echt te genieten van PSV. Het wordt echt een fantastische competitie. Als je naar Ajax kijkt. Daar mis je een beetje snelheid voorin."

Theo Janssen: "Ajax is vooral goed in het positiespel."

Van der Vaart: "PSV kan allebei. Ik ben onder de indruk."

Kijk hieronder naar andere fragmenten uit Studio Voetbal: een discussie over de vrije trap (of de trap) van Steven Berghuis en Rafael van der Vaart over zijn eerste dagen als assistent-trainer bij de Deense voetbalclub Esbjerg fB.

Van Hooijdonk: "Wat PSV goed heeft gedaan is de selectie al op poten hebben op het moment dat je moet presteren."

Komende woensdag speelt PSV in de play-offs van de Champions League tegen Benfica in Lissabon. De return is zes dagen later in Eindhoven. "Ze kunnen het echt redden", denkt Arno Vermeulen. "We praten over een wedstrijden van 20 miljoen euro. Het moet nu kunnen."

Kijk hieronder naar de vaste rubrieken in Studio Voetbal: Eindsignaal over Arjen Robben (door Frank Heinen), Korte Corner over de eerste speelronde (door Marcel van Roosmalen) en Eredivisieweekend in vogelvlucht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl