Li Jiao en Li Jie verder op WK

Aangepast op

Li Jiao en Li Jie hebben op de WK tafeltennis de tweede ronde bereikt in het vrouwenenkelspel.

Voor de overige vier Nederlandse speelsters, Britt Eerland, Elena Timina, Yana Timina en Linda Creemers, viel in Rotterdam in de eerste ronde direct het doek.

Li Jiao had een flinke kluif aan het 18-jarige Duitse talent Sabine Winter, maar de ervaren speelster liet het niet op een beslissende game aankomen: 4-2.

Li Jie had het twee games lastig met Aleksandra Privalova, maar nadat ze die met 11-9 en 12-10 binnengesleept had, was de Wit-Russin gebroken: 4-0.

"Guo is niet onverslaanbaar"

De nederlagen van Eerland, Creemers en de zusjes Timina lagen voor de hand, want van hun opponenten hebben er drie een beschermde status op de WK.

De zeventienjarige Eerland had het niet erg getroffen bij de loting met Guo Yue. De Chinese werd in 2007 wereldkampioene en ook in het dubbel- en gemengddubbelspel én met haar land veroverde ze WK-goud.

Guo gunde Eerland geen enkele game, maar weggeslagen werd ze evenmin. "Ze speelt veel sneller dan ik. Ik moet nog veel leren, wil ik een kans maken. Ik ben van Guo onder de indruk, maar onverslaanbaar is ze niet", aldus Eerland, die zich 's avonds in het dubbelspel (met Creemers) niet kon revancheren op Guo.

Dubbelspel

Li Jiao en Li Jie plaatsen zich dinsdagavond ook nog voor de achtste finales in het vrouwendubbelspel. Ze versloegen de sterke Zuid-Koreanen Seok Ha-jung en Yang Ha-eun in zeven games: 4-3.

Li Jiao en Li Jie stuiten donderdag in de achtste finales op de als tweede gerangschikte Chinese combinatie Ding Ning/Guo Yan.