Een coronatestbalie op Schiphol
NOS Nieuws

2298 nieuwe besmettingen, gemiddeld nog beperkte daling

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur 2298 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 35 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests nog wel, maar het gaat niet hard meer: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2317 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 10 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 671 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 652), van wie 200 op de IC (gisteren: 198), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal coronapatienten schommelt al ruim een week tussen 650 en 700.

Bij het RIVM werden drie overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 6 doden per dag, tegen 6 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 171 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 163.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl