Lake beleeft droomdebuut en bezorgt Fortuna zege op FC Twente

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Twente (2-1)

Fortuna Sittard is het eredivisieseizoen uitstekend begonnen. Dankzij een doelpunt en assist van invaller Toshio Lake won Fortuna met 2-1 van FC Twente.

De 20-jarige Lake kwam deze zomer over van Feyenoord en sloot drie dagen geleden aan bij de selectie van Fortuna. Hij begon tegen FC Twente op de bank.

Na een uur kwam hij in het veld en daar kreeg trainer Sjors Ultee geen spijt van.

Bij een 0-1 achterstand verving hij Richie Musaba en nog geen minuut later zette hij Mats Seuntjens alleen voor de keeper. Seuntjens bleef koel oog in oog met Lars Unnerstall en wipte de gelijkmaker binnen.

Lake beleeft droomdebuut bij Fortuna: "Het is heel snel gegaan"

Niet veel later was het Lake zelf die Fortuna Sittard de voorsprong bezorgde. Hij knalde de bal onberispelijk binnen en werd zo de man van de wedstrijd.

Van Wolfswinkel scoort bij eredivisierentree

Bij de Tukkers begonnen Ricky van Wolfswinkel en Robin Pröpper in de basis. De verdediger maakte deze zomer de gevoelige overstap van Heracles Almelo en droeg bij FC Twente direct de aanvoerdersband.

Het duurde even voordat het duel echt ontbrandde. De eerste noemenswaardige gebeurtenis was een opstootje nadat Van Wolfswinkel met zijn hand het gezicht van Fortuna-verdediger Martin Angha had geraakt. De spits kreeg het vervolgens aan de stok met trainer Sjors Ultee. Beiden kwamen er vanaf met een gele kaart.

Even later was het diezelfde Van Wolfswinkel die het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. De spits kreeg de bal in de zestien in zijn voeten en rondde koelbloedig af.

Na de twee doelpunten van Lake ging FC Twente nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef ondanks de negen minuten extra tijd uit. Ook invallers en nieuwelingen Michel Vlap en Michál Sadilek konden een nederlaag niet voorkomen.