ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur 2349 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 348 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2325 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 10 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. Die daling gaat wel steeds minder snel.

NOS

Tegelijkertijd stijgt het percentage positieve tests: dat betekent dat van iedereen die een teststraat binnenkomt, meer mensen het coronavirus bij zich dragen. De afgelopen zeven dagen bedroeg dat percentage 13,8 procent, tegen 12,5 procent een week eerder. Woensdag was zelfs 14,6 procent positief.

Een hoger percentage positieve tests kan duiden op een breder rondgaand virus, maar het percentage hangt ook samen met testbereidheid.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 652 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 646), van wie 198 op de IC (gisteren: 196), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

NOS

Bij het RIVM werden 6 overleden covid-patiënten gemeld. Dat is evenveel als gemiddeld afgelopen week. De week ervoor was het aantal doden per dag gemiddeld even hoog. Een maand geleden overleed er gemiddeld nog maar één persoon per dag aan de gevolgen van het coronavirus.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 175 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 163.

STER reclame