NOS Nieuws

2718 nieuwe besmettingen, gemiddelde blijft dalen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2718 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 122 meer dan gisteren, toen het aantal positieve tests al relatief hoog uitviel vanwege een storing.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2338 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 12 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 646 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 649), van wie 196 op de IC (gisteren: 210), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Bij het RIVM werden 6 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 6 doden per dag, tegen 5 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 172 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 160.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl