NOS Voetbal

Vitesse treft nu Anderlecht na moeizame zege bij Dundalk

Bekijk hier de samenvatting van Dundalk-Vitesse (1-2)

Vitesse is doorgedrongen tot de play-offs van de Conference League na een zwaarbevochten 2-1 zege bij het Ierse Dundalk. De Arnhemmers moeten nu alleen nog af zien te rekenen met Anderlecht om de groepsfase te bereiken.

Na de 2-2 van vorige week moest Vitesse aan de bak. Aanvankelijk liep het stroef bij het elftal van trainer Thomas Letsch. Na 40 seconden lag de bal al in het net achter doelman Markus Schubert, maar de goal van Michael Duffy werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na kansen voor Patrick Hoban en Patrick McEleney (twee keer redding Schubert) sloeg Vitesse plots toe. Matus Bero tikte van dichtbij binnen, nadat een schot van Nikolai Frederiksen van richting was veranderd.

Het elftal van Vitesse voor het duel met Dundalk

Een paar minuten later ging Million Manhoef op avontuur. De 0-2 leek in de maak, maar Dundalk-aanvoerder Andy Boyle werkte de bal voor de lijn weg.

De van Stade Rennes gehuurde Yann Gboho zorgde vlak voor de pauze alsnog voor de tweede Arnhemse treffer, waardoor Vitesse zich geen zorgen meer leek te hoeven maken.

Penalty

Toch kwam de formatie van Letsch in de problemen en dat had het aan zichzelf te wijten. Twintig minuten voor tijd ging de bal op de stip na een overtreding van Sondre Tronstad op Duffy. Hoban schoot raak.

Dundalk drong aan in de hoop op minimaal een verlenging. Duffy kreeg een goede mogelijkheid, maar vond Schubert op zijn weg. Met hangen en wurgen bleef Vitesse vervolgens overeind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl