In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Dode bij ongeluk in Wehl, inzittenden waren vermist

Een auto met twee jonge vrouwen uit de Achterhoek die bijna twee dagen waren vermist, is verongelukt. Een van de twee is daarbij om het leven gekomen. Het andere slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt Omroep Gelderland.

De twee vrouwen van 19 en 22 jaar, uit Gaanderen en Zeddam, kwamen dinsdagnacht niet thuis van een avondje uit in Doetinchem. De twee waren volgens de familie met een zwarte Mitsubishi Colt vanuit Doetinchem richting Wehl vertrokken voor een afterparty. Daar kwamen ze echter nooit aan.

De politie was op de hoogte van de vermissing en zocht de afgelopen dagen in de omgeving van de Broekhuizerstraat, tussen Wehl en Doetinchem.

De auto werd uiteindelijk achter deze bosschage gevonden, vertelt de politie:

Dode bij ongeluk in Wehl, inzittenden waren dagenlang vermist

Vanmiddag werd een auto met twee inzittenden gevonden langs de Broekhuizerstraat en uit onderzoek van de politie bleek dat het ging om de jonge vrouwen die sinds dinsdag vermist werden. Volgens de politie was het een eenzijdig ongeval.

Een woordvoerder van de politie vertelt aan Omroep Gelderland dat agenten vanmiddag autosporen op het fietspad in Wehl vonden. "De collega's zijn daarop afgekomen, maar de struiken leken helemaal intact te zijn."

De agenten volgden toch het spoor, tot achter de struiken. En daar wordt de auto aangetroffen. "De collega die er als eerste was hoorde een licht getik. Het was al meteen duidelijk dat het niet goed was", aldus de woordvoerder.

Wat er is gebeurd wordt nog onderzocht, maar een oom van de overleden vrouw schrijft op Facebook: "Zoals het er uit ziet zijn ze dinsdagnacht van de weg geraakt en een heel eind van de weg ver buiten het zicht van alles en iedereen tot stilstand gekomen...."

Advertentie via Ster.nl