De XL-teststraat op Schiphol
NOS Nieuws

2614 nieuwe besmettingen, inhaaleffect van storing

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2614 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Gisteren kampten de GGD's met een storing, waardoor een deel van de coronatests toen niet werd gemeld. Een deel is daardoor vandaag alsnog binnengekomen en opgeteld bij het dagcijfer. De storing, de derde in een week, werd veroorzaakt door een uitgelopen software-update.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2371 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 13 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 649 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 656), van wie 210 op de IC (evenveel als gisteren), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Bij het RIVM werden 7 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 6 doden per dag, tegen 5 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 167 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 158.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl