NOS Voetbal

Nieuwe domper Ziyech en heldenrol Kepa bij Supercup-winst op Villarreal

Bekijk hier de samenvatting van de Supercup tussen Chelsea en Villarreal

Chelsea heeft de Europese Supercup aan zijn prijzenkast toegevoegd. In het Noord-Ierse Belfast kreeg Villarreal na penalty's klop. Doelpuntenmaker Hakim Ziyech beleefde een pijnlijke avond. Na 120 minuten was de stand 1-1, waarna de net ingevallen doelman Kepa Arrizabalaga de held van de avond werd.

Tot de 40ste minuut liep alles nog op rolletjes voor Ziyech. De Marokkaans international was betrokken bij menig actie van de Londenaren en bekroonde zijn uitstekende optreden zelfs met een treffer. Op aangeven van Kai Havertz schoot hij na bijna een halfuur raak.

Vlak voor rust ging het mis. Na een onschuldig duel met Juan Foyth greep Ziyech naar zijn schouder. Met een van pijn vertrokken gezicht verliet hij uiteindelijk het veld. Een fikse tegenvaller voor de man die zo goed op dreef was in de voorbereiding, met onder meer twee treffers tegen Tottenham.

  • Reuters
    Hakim Ziyech en Kurt Zouma
  • Reuters
    Een balende Hakim Ziyech gaat geblesseerd het veld af

Met de aanstaande komst van Romelu Lukaku en de terugkeer in de basis van EK-gangers als Mason Mount zal Ziyech na zijn herstel zijn plek weer moeten veroveren. Ook vorig seizoen liep zijn voorbereiding in de soep, toen met een knieblessure.

Zonder Ziyech kreeg Chelsea het lastiger. Alberto Moreno knalde de bal namens Villarreal vlak voor het rustsignaal op de lat en kort na de pauze kon Gerard Moreno net niet profiteren van een uitglijder van doelman Edouard Mendy. De inzet van de aanvaller ging via de Senegalese sluitpost op de paal.

Mendy moest richting de slotfase opnieuw handelend optreden bij een inzet van invaller Pervis Estupiñán. Villarreal bleef aandringen en kreeg ruim een kwartier voor tijd loon naar werken. Na een uitgekiende assist van Boulaye Dia rondde Gerard Moreno op fraaie wijze af.

Kepa Arrizabalaga en Mendy

In de verlenging was Christian Pulisic dicht bij de 2-1 voor Chelsea, maar zijn inzet verdween naast het doel van Sergio Asenjo.

Tijdens de strafschoppenserie, met Kepa in plaats van Mendy op doel bij Chelsea, trokken de Londenaren aan het langste eind. Na missers van Kai Havertz (Chelsea) en Aïssa Mandi (Villarreal) stopte Kepa uiteindelijk de inzet van routinier Raúl Albiol en dat bleek de beslissing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl