Mads Pedersen wint de tweede etappe in de Ronde van Denemarken, Groenewegen (rechts) baalt
NOS Wielrennen

Pedersen en Gaviria troeven Jumbo-Visma-renners af in Denemarken en Polen

Dylan Groenewegen en Olav Kooij hebben woensdag de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma geen succes kunnen bezorgen. Groenewegen won dinsdag nog de eerste etappe in Ronde van Denemarken, maar moest nu de winst laten aan de Deen Mads Pedersen. Bij de Ronde van Polen kwam Kooij net tekort in de massasprint. Fernando Gaviria ging met de zege aan de haal.

Pedersen, wielrenner van Trek-Segafredo, bleef in de sprint de Italiaan Giacomo Nizzolo (Qhubeka) en klassementsleider Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) voor. De vlakke rit van Ribe naar Sonderborg eindigde met drie lokale ronden, waar de finishlijn getrokken was op de top van een 700 meter lange helling à 4,6%.

Op 15 kilometer van de finish waren de vluchters (de Pool Jakub Kaczmarek en de Denen Mads Ostergaard Kristensen, Rasmus Quaade, Rasmus Bogh Wallin en Emil Toudal) teruggepakt.

Groenewegen werd weer goed in stelling gebracht door Edoardo Affini en Mike Teunissen, maar de wereldkampioen van 2019 bleek op de helling over meer inhoud te beschikken.

De Ronde van Denemarken telt vijf etappes en is op zaterdag afgelopen.

Net niet voor Kooij

In de Ronde van Polen schreef Gaviria de derde etappe op zijn naam. De Colombiaan van UAE Emirates bleef na 226 kilometer koers in de massasprint Kooij van Jumbo-Visma maar net voor.

Fernando Gaviria troeft Olav Kooij af

De zwaarste kilometers werden afgelegd in de eerste helft van de etappe, waarin drie gecategoriseerde klimmetjes waren opgenomen. Een groep van tien, onder wie Giro-etappewinnaar Taco van der Hoorn, scheidde zich snel af van het peloton. Ondanks Van der Hoorns aanval, op 24 kilometer van de meet, werd de groep teruggepakt.

Kooij (19), die dit jaar debuteert bij de profs, won vorig jaar als renner uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma een rit in de Internationale Wielerweek.

De Ronde van Polen telt zeven etappes en eindigt aanstaande zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl