NOS Nieuws

2155 positieve tests, opnieuw vertekend door storing

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2155 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 27 minder dan gisteren.

Voor de derde keer in een week tijd zijn de cijfers vertekend door een storing, waardoor het werkelijke aantal positieve tests hoger kan uitvallen dan gemeld. Hoe groot de impact van de storing is, en hoeveel positieve tests ongeveer bij het totaal moeten worden opgeteld, kan het RIVM niet aangeven.

In onze buurlanden en in Frankrijk stijgen de coronacijfers: alle landen melden meer besmettingen, hoewel de verschillen groot zijn. In Duitsland zijn de cijfers weliswaar stijgend maar liggen ze nog altijd een stuk lager dan elders. Ook in het Verenigd Koninkrijk stijgt het aantal positieve tests weer.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2481 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 14 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 656 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 686), van wie 210 op de IC (gisteren: 214), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Bij het RIVM werden 9 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 7 doden per dag, tegen 4 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 167 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 157.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl