Wout Weghorst
NOS Voetbal

Weghorst voorkomt blamage Wolfsburg, maar Van Bommel wisselt te veel

Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg behoed voor een blamage in de DFB-Pokal. In de verlenging maakte de Nederlandse spits de zeer belangrijke 1-2. Het duel dat uiteindelijk in 1-3 eindigde, kan nog een staartje krijgen, omdat Mark van Bommel een wissel te veel gebruikte.

De ploeg van Van Bommel won ternauwernood van Preußen Münster, dat uitkomt in de Regionalliga West, het vierde niveau in Duitsland.

Lang zag het ernaar uit dat het officiële debuut van Van Bommel zou uitlopen op een grote deceptie. Marcel Hoffmeier had Preußen Münster een kwartier voor tijd verrassend op voorsprong gebracht.

Een stunt leek in de maak, maar in de allerlaatste minuut trok Josip Brekalo de stand gelijk. In de verlenging zorgden Weghorst en Ridle Baku voor de 1-2 en de 1-3, waardoor Van Bommel opgelucht adem kon halen.

Voorbereiding VfL Wolfsburg

Wedstrijd Uitslag
VfL Wolfsburg - FC Erzgebirge Aue 2-1
VfL Wolfsburg - Hansa Rostock 0-3
VfL Wolfsburg - Holstein Kiel 0-1
Olympique Lyonnais - VfL Wolfsburg 4-1
VfL Wolfsburg - AS Monaco 1-2
VfL Wolfsburg - Atlético Madrid 1-2

Het zou echter kunnen dat de wedstrijd nog een staartje krijgt. Van Bommel paste namelijk zes wissels toe en dat is er één te veel. De scheidsrechter noteerde deze fout in het wedstrijdverslag. Preußen Münster beslist maandag of de club protest gaat aantekenen bij de Duitse bond, zo laat de manager aan het Duitse tijdschrift Kicker weten.

St. Juste en Boëtius met de schrik vrij

FSV Mainz 05, met Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis, kwam ook met de schrik vrij tegen een club van het vierde niveau.

De Bundesligaclub maakte tegen Elversberg pas vlak voor tijd gelijk en ook in de verlenging moest een achterstand weggewerkt worden. Strafschoppen hielpen vervolgens de club van de oud-Feyenoorders, die beiden succesvol waren vanaf elf meter, naar de volgende ronde.

Blamage Frankfurt

Ook 1. FC Köln wist een stunt maar net te voorkomen. 1. FC Köln, met voormalig PEC Zwolle-speler Kingsley Ehizibue in de basis, nam de strafschoppen beter dan Jena.

Waar Wolfsburg, Mainz en Köln een afgang op het nippertje wisten te voorkomen, ging Eintracht Frankfurt wel onderuit in de DFB-Pokal. Waldhof Mannheim, uitkomend op het derde niveau, zorgde met een 2-0 zege voor een daverende stunt in het bekertoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl