NOS Nieuws

2347 nieuwe besmettingen, mogelijk onderrapportage door storing

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2347 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 73 minder dan gisteren. Het aantal is vergelijkbaar met vorige week zondag, toen er 2316 nieuwe positieve gevallen gemeld werden. Mogelijk is er vandaag sprake van een onderrapportage. Volgens het RIVM zijn de gegevens uit de teststraten door een storing niet volledig doorgegeven.

De scherpste daling van het aantal nieuwe besmettingen lijkt eruit. Week op week vergeleken is er nog wel sprake van een gemiddelde daling. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2595 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 26 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

673 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen is de bezetting nagenoeg gelijk gebleven. Er liggen nu 673 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 676), van wie 200 op de IC (gisteren: 201), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 2 overleden covidpatiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 6 doden per dag, tegen 4 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 162 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 145.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl