Annika Schleu en Saint Boy tijdens de moderne vijfkamp
NOS Sport

Tweede Duitse coach weggestuurd uit Tokio na mishandeling paard

De internationale modernevijfkampbond UIPM heeft de Duitse bondscoach Kim Raisner naar huis gestuurd vanwege het mishandelen van een paard. Het is de tweede keer deze Spelen dat er een Duitse coach wordt weggestuurd uit Tokio.

Op videobeelden is te zien dat Raisner bij de moderne vijfkamp voor vrouwen een paard met haar vuist slaat. Het gaat om het paard Saint Boy, bereden door Annika Schleu. De vijfkampbond laat weten dat dat in strijd met hun regels.

Schleu was op koers om de gouden medaille te bemachtigen, maar tijdens het onderdeel paardrijden ging het mis. Bij de moderne vijfkamp krijgen de deelnemers via loting een paard aangewezen. Saint Boy bracht Schleu geen succes: het paard weigerde een aantal keren waardoor de vijfkampster geen punten scoorde. Ze eindigde op de teleurstellende 31ste plaats.

Op televisiebeelden is ook te horen dat teamcoach Raisner vervolgens naar Schleu schreeuwt: "Raak hem hard. Raak hem."

Tweede coach weggestuurd

Eerder werd ook al de Duitse wielercoach Patrick Moster naar huis gestuurd. Moster moedigde tijdens de olympische tijdrit zijn pupil Nikias Arndt op bedenkelijke wijze aan door te roepen "Haal ze in, die kamelendrijvers".

Moster bood na het incident zijn excuses aan, maar werd alsnog door het olympisch comité van zijn land naar huis gestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl