NOS NieuwsAangepast

2951 nieuwe besmettingen, gemiddeld nog steeds een daling

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2951 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 421 minder dan gisteren. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2675 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 36 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

De afgelopen dagen waren de cijfers vertekend door een storing bij de instanties. De cijfers van gisteren vielen hoger uit omdat er sprake was van een inhaaleffect.

Er liggen 679 mensen met corona in het ziekenhuis. Dat zijn er zes meer dan gisteren. Ook op de IC-afdelingen steeg het aantal patiënten. Daar liggen nu 206 mensen, zeven meer dan de dag ervoor, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Bij het RIVM werden 8 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 5 doden per dag, tegen 4 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 161 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 138.

Het aandeel van de deltavariant is weer iets gegroeid. Twee weken geleden was 96,6 procent van de geanalyseerde positieve tests afkomstig van die variant. Dat was een week geleden nog iets minder, hoewel het om een erg klein verschil gaat dat mogelijk binnen de foutmarge valt.

De alfa-variant, oorspronkelijk de Britse variant genoemd, komt nauwelijks nog voor in ons land. Ook andere varianten komen nauwelijks voor: alleen van de gamma-variant kwam één positieve test voor. De zogenoemde kiemsurveillance loopt altijd twee weken achter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl