Na de overstroming in Valkenburg
NOS NieuwsAangepast

Gedupeerde Limburgers kunnen vanaf vandaag 1000 euro krijgen van Giro 777

Inwoners van Limburg die schade hebben opgelopen door de overstromingen van een paar weken geleden, kunnen vanaf vandaag 1000 euro aanvragen bij hun gemeente. Het geld is beschikbaar gesteld door het Nationaal Rampenfonds.

Op Giro 777 van het Nationaal Rampenfonds is vanuit het hele land elf miljoen euro ingezameld. Dat bedrag gaat naar gemeenten en die bepalen wie er in aanmerking komt voor de duizend euro.

"Je moet wel echt flinke schade aan je huis hebben, het is niet bedoeld voor mensen met een beetje schade", zegt Geert Jan Hamilton van het Nationaal Rampenfonds op NPO Radio 1.

Bedrag is solidariteitsgebaar

De 1000 euro staat los van het bedrag dat mensen bij hun eigen verzekeraar kunnen claimen. En het zal bij lange na niet voldoende zijn om de schade te dekken. "We beseffen dat de 1000 euro niet alle problemen oplost, het is echt een solidariteitsgebaar van alle Nederlanders die meeleven", zegt Hamilton.

Gedupeerden kunnen tot en met 16 augustus een aanvraag doen op de website van hun gemeente. Verenigingen en stichtingen kunnen ook een bedrag aanvragen bij het Nationaal Rampenfonds, maar die procedure is wat ingewikkelder en loopt tot 1 oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl