NOS NieuwsAangepast

3402 nieuwe positieve tests, deels door inhaaleffect na storing

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3402 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 587 meer dan gisteren. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2750 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 40 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

Het aantal van 3402 is relatief hoog, en meer dan het gemiddelde in de afgelopen week. Er is echter sprake van een inhaaleffect: de afgelopen dagen zijn niet alle positieve tests goed geregistreerd. Daardoor valt het aantal van vandaag hoger uit. Het exacte aantal is niet bekend.

In de ziekenhuizen nam de bezetting licht toe. Er liggen nu 673 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 662), van wie 199 op de IC (gisteren: 192), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 11 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 5 doden per dag, tegen 4 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 157 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 123.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl