Jai Hindley reed vorig seizoen voor Team DSM EPA

Jai Hindley fietst volgend seizoen voor wielerploeg Bora-Hansgrohe. Hij heeft voor drie seizoenen getekend en wordt herenigd met oud-ploeggenoot Wilco Kelderman. Sinds 2018 reed de Australiër met Kelderman voor Team Sunweb (sinds 2020 Team DSM). Kelderman vertrok vorig jaar naar Bora-Hansgrohe.

De 25-jarige Hindley maakte vorig seizoen indruk in de Giro d'Italia toen hij als tweede in het algemeen klassement eindigde, net voor Kelderman.

Dit seizoen verloopt echter nog niet heel erg succesvol voor Hindley. Zijn nieuwe wielerploeg wil daar volgend seizoen verandering in brengen. "Hij heeft een moeilijk seizoen tot nu toe, maar zijn potentieel is onbetwist. Jai gaat zich uiteraard op de eindklassementen richten", stelt manager Ralph Denk.

Giro 2020: eindwinnaar Tao Geoghegan Hart (m) met Jai Hindley en Wilco Kelderman AFP

Naast Hindley heeft de ploeg zich ook versterkt met de Colombiaan Sergio Higuita en Marco Haller uit Oostenrijk. Overigens is Bora-Hansgrohe flink aan het winkelen; een dag eerder maakte de Duitse wielerploeg de komst van Sam Bennett en Danny van Poppel bekend.

Peter Sagan vertrekt op zijn beurt juist bij Bora-Hansgrohe, hij gaat verder bij Total Direct Energie, de ploeg van Niki Terpstra.

STER reclame